Van Ku Untuk Masjid

Text: Zyed Ahmad Hassan

Photo:  Zyed’s collection

Salam sejahtera saudara yang dihurmati

Saudara boleh membaca artikel dari blog saya Westpro’s Blog di http://www.westpro.wordpress.com dimana semua artikel dimuatkan didalam bahasa Inggeris. Kali ini saya akan membawa saudara untuk mengenali produk kami iaitu Van jenama Maxus V80.Saya sasarkan produk ini kepada Masjid dan Surau kerana kesesuaian aplikasi nya bagi kesejahteraan umat Islam.

Awal awal lagi tentu saudara kata saya merapu sebab nak jual Van. Tidak dinafikan itulah matlamat akhirnya tapi saya lebih suka saudara mengenali Van ini secara keseluruhan. Apa istimewa nya Van ini berbanding dengan Van lain yang banyak terdapat didalam pasaran? Tentu saudara kata Van semua sama sahaja.Yang berbeza adalah harga!. Ya betul ! tapi saudara salah!. Sebab itu eloklah saudara ikuti siri Van Ku Untuk Masjid menerusi blog Van4Mosque untuk mendapatkan jawapannya.

Rata rata diMalaysia terdapat lebih 2000 buah Masjid dan 3000 buah Surau. Nisbah Masjid yang mempunyai kenderaan khususnya Van adalah , 10 Masjid:1 Van dan Nisbah Surau yang mempunyai Van ialah 50 Surau : 1 Van. Van tersebut diperolehi sama ada melalui sumbangan syarikat koperat, orang persaorangan atau dari Jabatan /majlis Agama Islam Negeri.

<

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s