PANEL VAN

Text: Zyed Ahmad Hassan

Photo: My Photo Gallery

Maxus V80 juga mempunyai model Panel Van. Model asas mempunyai biasanya Van kosong yang mempunyai ciri ciri saperti Casis panjang (long wheel base), bumbong tinggi 2.5m dari bumi, dua (2) pintu gelongsor satu diri dan satu disisis kanan, satu pintu kuak dibelakang.Dua (2) tempat duduk hadapan disediakan untuk pemandu dan pembantunya.

Ruang depan dan belakang tiada halangan dan boleh dilalui dari tempat duduk hadapan.

Model ini dikategorikan sebagai kenderaan komersil .Pengguna memerlukan permit kereta barang atau perdagangan C untuk memandu kenderaan model ini.

Dari model asas kenderaan ini boleh diubahsuai mengikut spesifikasi dan keperluan pengguna untuk pelbagai aplikasi ‘mobile’.Sepanjang ingatan saya pihak Weststar telah membuat beberapa ratus tukar badan berdafatar menjadikan kenderaan bergerak termasuk Ambulan, Pejabat Pos, Pos Pemerintah,Klinik,Pejabat, Kaunter Zakat,Kaunter Hasil, Van Jenazah,Dapur,Van Roti, Peneranagan dan Penyiaran, Stesyen TV,Bilik Kawalan dan Gerakan, Van Sekuriti,Unit Penyelamat & Kebakaran dan pelbagai lagi. Tersebut adalah beberapa jenis aplikasi yang telah dibuat.

Pengguna boleh meminta konfigurasi tersendiri dan pihak kami akan membantu dari segi menyediakan plan dan gambar rajah serta kelulusan oleh pihak tertentu.
Panelvan bulkheadLZP6
Setakat ini apa jua bidang tugas domestik. kenderaan itu sendiri tiada masaalah dari segi keupayaan. Lihat specifikasi kenderaan di halaman lain dalam web ini. Atau pergi ke Facebook Wix Page http://mobilevan.wix.com/maxus-v80- untuk membaca spesifikasi teknikal maxus.

Saya pasti ini Van terbesar pemasangan tempatan yang terdapat di Malaysia pada hari ini. Semua orang boleh pakat pakat tengok di Bilik Pameran kami. Banyak unit telah pon berada diatas jalan raya.Beberapa unit Van Jenazah telah pon siap untuk diagih kepada Masjid Masjid di Kuala Lumpur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s